Szinergia Üzleti Szakképző Iskola

Tudnivalók beiratkozásról

Beiratkozás

 

Amennyiben megtetszett kínálatunk - már csak be kell iratkoznod hozzánk!

Minden érdeklődőt szívesen látunk iskolánk padsoraiban!

 

A beiratkozás menete:


A beiratkozás személyesen történik, az adott helyszín szerinti irodában.


Beiratkozási határidő:


Nappali tagozaton, 13. évfolyamra beiratkozás: PÓTJELENTKEZÉS 2015. augusztus 15-ig. 

Esti tagozaton,13. évfolyamra a beiratkozás: 2015. augusztus 26-ig.


A jelentkezés alkalmával ki kell töltened egy Jelentkezési lap és egy Adatlap elnevezésű dokumentumot (Ezeket akár le is tudod tölteni, a letölthető dokumentumok menüpont alatt.).


A beiratkozáshoz az alábbi igazolványokat, dokumentumokat szükséges magaddal hozni:

 • Érettségi bizonyítvány
 • Személyi igazolvány
 • Lakcímkártya
 • Oktatási azonosító kártya
 • TAJ kártya
 • Adóazonosító kártya
 • 1 db igazolványkép
 • Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlap (Okmányiroda által kiállított formanyomtatvány, a diákigazolvány igényléséhez)
 • Egyéb végzettséget igazoló bizonyítvány: Nyelvvizsga bizonyítvány, ECDL bizonyítvány, OKJ bizonyítvány - amennyiben rendelkezel vele
 • Beiratkozási díj (9.000 Ft) és a diákigazolvány díja (1.400 Ft)
 • Külföldi állampolgárok esetén az útlevél és a tartózkodási engedély


A tanév összes, beiratkozási díján felüli költségéről a beiratkozás során, vagy érdeklődéskor adunk tájékoztatást. Szakmánként, kombinációként és tagintézményenként  is más-más lehet ez a költség. A vizsgadíjak összege a mindenkori hatályos jogszabályoknak megfelelően kerül megállapításra. Ebből következőleg pontos összege évekre előre nem ismert.


A tanévnyitót megelőzően, augusztus végén megrendezésre kerül egy regisztrációs nap, melynek pontos időpontjáról, helyszínéről, teendőiről a beiratkozott tanulókat levélben értesítjük.


A beiratkozási folyamat első állomása az, hogy tisztáznunk kell a jelentkezőnkkel milyen jogviszonyt - nappali vagy esti - létesíthetünk a hatályos jogszabályok alapján. Ahhoz, hogy bárki eldönthesse, hogy vele milyen jogviszonyt létesíthetünk a hatályos jogszabályok és/vagy saját döntésének fényében itt nyújtunk segítséget.


Figyelem: Abban a tanévben kezdhető meg utoljára nappali tagozatos képzés, melyben a tanuló a 20. életévét tölti be. Aki az idei évben a 21. életévét tölti annak esti tagozatos képzéseinket ajánljuk. Azonban minden esetben érdemes felkeresni személyesen tanulányi osztályainkat, hogy pontosítsuk a lehetőségeket.

Ezt követően kerül sor a szakmakombináció kiválasztására. Tanulmányi ügyintézőink mindenkinek segítenek eligazodni a lehetőségek között, hogy a jelentkező a számára legkedvezőbb szakirányon folytasson tanulmányokat.


Fő szabályként fontos tudni: A beiratkozott tanuló, amennyiben még nem rendelkezik állami finanszírozás keretében megszerzett OKJ szerinti szakmai bizonyítvánnyal, a képzésben ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT FORMÁBAN vehet részt, és a kombinált képzési struktúrából adódóan UGYANAZON KÉPZÉSI IDŐ ALATT  nem csak az ELSŐ, hanem a MÁSODIK vagy HARMADIK SZAKMÁJÁT IS MEGSZEREZHETI. Mindezért csupán a főszakmáján kívüli plusz szakmák vizsgadíját kell fizetnie, valamint  tanévenként az alapprogramhoz kapcsolódó többlet szolgáltatásokat (pl. nyelvvizsga felkészítés, közösségi programok, második, esetleges harmadik szakma megszerzése), a maximális és minél eredményesebb felkészítés céljából. Ennek a hozzájárulásnak a formája lehet egyösszegű, részletekben, vagy havi bontásban fizetendő, és az összege is eltérő szakmakombinációnként és tagintézményenként.


Aki a beiratkozáskor már rendelkezik állami finanszírozás keretében megszerzett OKJ szerinti szakmai bizonyítvánnyal, a képzésben csak tandíj fizetésével vehet részt, de a kombinált felépítésnek köszönhetően egy tandíj összegéből nem egy, hanem kettő vagy három szakmát szerez két tanév alatt.

Az állami támogatásra való jogosultság elbírálása a bemutatott dokumentumok alapján a beiratkozáskor történik. A beiratkozással iskolánkkal nappali vagy esti tagozatos tanulói jogviszony jön létre!

Érdemes tanév közben jeles osztályzatokat szerezni, mert nappali tagozaton működő ösztöndíjrendszerünknek köszönhetően tanulmányaid költségeit csökkentheted!


Amennyiben nincs most kedved nyomtatni és kézzel kitölteni a formanyomtatványokat, akkor sincs probléma. Egyszerűen és gyorsan jelentkezhetsz on-line is képzéseinkre. Azonban ne feledd, az on-line jelentkezést követően is be kell majd fáradnod személyesen a tanulmányi osztályra.


Kipróbálhato az on-line jelentkezést itt!


Ha már beiratkoztál, a tanév kezdéséig nagyon kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk!

Nappali képzésekEsti képzések

1073 Budapest Erzsébet krt. 39. 1/5

06 (1) 479-0039

Tagintézeményről

 

logo_ame.jpg