Szinergia Üzleti Szakképző Iskola

Életpálya modell: előny a munkaerőpiacon!

 

Szinergia Üzleti Szakképző Iskola: Diákvállalkozások versenyének országos döntője, 2013.


Galéria: 

_MG_4531_700x394.JPG

 

Képaláírás

 

_MG_4533_700x394.JPG

 

Képaláírás

 

_MG_4535_700x394.JPG

 

Képaláírás

 

_MG_4537_700x394.JPG

 

Képaláírás

Mi kell egy jó álláshoz?

Sőt, mi kell az első (jó)álláshoz: naprakész szakmai ismeretek, ÉS tapasztalat a munkaerőpiacon!

 

Ez az Életpálya modell.

 

Ha böngésztél már álláshirdetéseket, akkor tapasztalhattad, hogy a munkáltatók döntően, fiatal, szakmailag jól képzett, nyelvet beszélő ÉS gyakorlattal rendelkező munkatársakat keresnek. És rögtön felmerülhetett a kérdés is: fiatal, szakmailag jól képzett, nyelveket beszél és már gyakorlattal is rendelkezik? Mindez egyben, egy pályakezdőtől?


A mi iskolánkban végzettek már a friss bizonyítványukkal a kezükben megfelelnek ezeknek a feltételeknek.


Ennek kulcsa: az életpálya modell!

 

Már az iskolapadban testközelbe kerülsz a képzés után rád váró mindennapi feladataidhoz.
Szakmaválasztásnál nagyon sokan nem is tudják milyen igazából az a szakma a mindennapi gyakorlatban, amit választanak. Nálunk bepillanthatsz a tanulmányi idő alatt a szakma mindennapjaiba. A szakmai gyakorlatod alatt megismerheted a választott szakmád területeit. Lehetőséged van kiválasztani, szakmád mely részterülete áll legközelebb hozzád. Az OKJ-s bizonyítványoddal a kezedben már célirányosan tudsz munkát keresni, a munkahely kiválasztásakor, az állásinterjúk során – a többi pályázóval szemben előnyben leszel a már „rendelkezésre álló” tapasztalataid miatt!


Kipróbálhatod magad mind a szakmai téren, mind emberi téren.
Sokszor szembeülsz az életben olyan pillanatokkal, amikor azt mondod,”Ha nekem lehetőségem lenne és sokkal jobban meg tudnám csinálni”. Itt a lehetőség. Ragadd meg az alkalmat. Lehetőséged van arra, hogy a szakterületen jártass, de az újra nyitott szakemberekkel megvitasd, nekik bebizonyítsd igazadat, rátermettségedet.

 

A társaid szakmai gyakorlata útján betekintést kapsz további 10-15 vállalkozásba.
Minden vállalkozást csak belülről lehet igazán megismerni. Az iskolába visszaérkezve lehetőséget kap minden tanulónk, hogy a saját gyakorlati feladatainak szépségét és nehézségét megossza a társaival. Több szem, többet lát alapon társaid segíteni tudnak, megerősíteni, hogy jó úton haladsz, vagy meggyőzni, hogy változtatnod kell. Mivel, rendszeresek ezek beszélgetések, nem csak a saját vállalkozásodat ismered meg, hanem azt a 10-15 vállalkozást is, ahová a társaid járnak gyakorlatra.

 

Már a gyakorlat alatt megtalálhatod álmaid munkahelyét.

A partnervállalkozásaink utánpótlás kiválasztás miatt vesznek részt az „Életpálya modellben”. Lehetőséged van a másfél év alatt bebizonyítani a gyakorlati helyeden, hogy: „Te vagy az Ő emberük!”. Ez egy páratlan lehetőség, amelyet kár lenne nem kihasználni. Gondold el mennyivel könnyebbek az első hónapjaid egy olyan munkahelyen, ahol korábban már a gyakorlatodat is töltötted?! Ha esetleg alkalmazni nem is tudnak, egy ajánló levél – amit ilyenkor adhatnak, ha elégedettek a munkáddal, aranyat érhet a következő próbálkozás alkalmával egy állásinterjún!
Mennyivel egyszerűbb úgy elkezdeni munkahelyet keresni, hogy egy neves cégtől már van ajánlóleveled? Az ajtók önmaguktól kinyílhatnak.

 

"Egy jó önéletrajzzal már nyert ügyed van." szokták mondani.
Nálunk lehetőséged van ennek a jó önéletrajznak az elkészítését megtanulni és kipróbálni. Szaktanárain részletesen, példákkal, kipróbálási lehetőségekkel tanítják ezt a folyamatot. Más sok időt és pénz fordít erre, amit Te észrevétlenül elsajátítasz.

 

Részt vettél már felvételin az életedben?
Volt lehetőséged már megtapasztalni, hogy egy-egy fontos pillanatban milyen nehéz helyesen viselkedni egy adott szituációban, jól dönteni? Utólag mindig megtaláljuk azt a választ, vagy kérdést, amellyel esetlegesen jobban mehetett volna…
A képzés folyamán lehetőséget adunk minden tanulónknak, hogy részt tudjon venni egy szimulált kiválasztási folyamatban. Szervezünk próba kiválasztást, ahol közvetlenül a kiválasztás után elmondhatod, hogy mit csinálnál másképpen, ha újra megpróbálhatnád. Legközelebb már tudatosabban fogod a jó választ megadni és kerülni az esetleges kellemetlen helyzeteket, rossz válaszokat. Mivel ezt is, mint oly sok mást, egy tanulási folyamat során lehet tökéletesíteni, ezért ebben a programban lehetőséged van élesben is többször kipróbálni mennyire vagy már jó ezen a területen, amikor pl. gyakorlati helyet, ösztöndíjat, vagy külföldi utazási szakmai gyakorlati lehetőséget pályázol.

 

A program része, hogy rendszeresen véleményedet el kell tudni mondanod és értékelni kell önmagad és másokat – ez egy nehéz feladat, de minden munkahelyen előfordul rendszeresen!

Talán már biztos tapasztaltad milyen nehéz „ésszel” értékelni, úgy hogy ne szerezz kellemetlen pillanatot sem másnak, sem magadnak, ugyanakkor kiállj a véleményed mellett. Ezt is meg kell/lehet tanulni. Megtanulhatod, hogy szakmai órán tanult szakkifejezésekkel, hogyan tudd gyakorlottan, megalapozottan alátámasztani mondanivalódat, álláspontodat. Ennek a számonkéréseknél is nagy hasznát fogod látni. Megtanulhatod, hogy lehet úgy értékelni, hogy korrekt, de nem bántó, hanem előre mutató lehess. Ezt az élet minden területén alkalmazhatod és az évek folyamán tökéletesítheted.

 

Mindenki vágyik az önálló életvitelre. Megengedheted magadnak? Meg szeretnéd tanulni, hogy kell?

Esetleg egy nehezen kivívott önállóság útján szeretnéd bebizonyítani, hogy Te már képes vagy önálló, felelős döntések meghozatalára? Nem kell 2 hónap múlva leszegett fejjel beismerni a kudarcot. Megtanítjuk neked, hogy mivel jár az önállóság, hol lehet elcsúszni, mit kell tenni, hogy talpon maradhass. El fogsz tudni igazodni a szolgáltatók dzsungelében, hivatali ügyek útvesztőjében és pénzügyeid intézése is flottabbul megy majd.

 

Vállalkozóvá válásod lehetőségét is kipróbálhatod – az Év Diákvállalkozása c. verseny

 

Iskolánkban megtanulhatod: hogyan válhatsz önálló vállalkozóvá, hogyan alapíthatsz vállalkozást és a nálunk tanult ismeretek komplex alkalmazásával – hogyan működheted azt hosszú évek során saját magad és majdani családod biztos megélhetési zálogaként. Erre hoztuk létre a diákvállalkozások versenyét. Itt (még) komoly kockázatok nélkül kipróbálhatod ötleteidet, s bemutathatod a piacot szimuláló zsűrinek, hogy miért életképes a Te ötleted/vállalkozásod.

 

 

Bővebb infót kérek!

Nappali képzésekEsti képzések

1073 Budapest Erzsébet krt. 39. 1/5

06 (1) 479-0039

Tagintézeményről

 

logo_ame.jpg