Szinergia Üzleti Szakképző Iskola

Tanulj nálunk pincérnek!

2014/2015-ös tanév

 Pincér kicsi.jpg

 

Gondolkoztál már azon miközben egy rendelést adtál le egy étteremben, hogy milyen sokrétű munka a felszolgálás? Milyen előkészületeket kell tenni egy vendégtérben mielőtt egy étterem nap, mint nap megnyitja a kapuit a vendégek előtt?

Fejben tudnád tartani az étlapot és itallapot? Tudnál válaszolni a vendégek kérdéseire a kínálattal kapcsolatban – akár idegen nyelven is?

Tudod-e mi a különbség az angol és a francia felszolgálási mód között, és hogy mit jelent a tányérszervíz? Hogyan kell egy adott fogáshoz kiválasztani a megfelelő bort? Mi a gálapohár, a karaff vagy a piramid? Mit jelöl a Mallingard fok vagy a puttonyszám? Milyen protokoll szabályokat kell betartania egy pincérnek a vendég ellátása során? Hogyan állíts össze menüsort különleges alkalmakra?

 

A pincér szakma nem is olyan könnyű, mint azt elsőre gondolnánk. Csapatmunka, melyben a szakácsok munkáját a színvonalas felszolgálással koronázzák meg. Alapos háttértudás, tervezés és rögtönzés finom elegye, annak érdekében, hogy a vendég ne csak jóllakottan, de jó érzéssel is távozhasson tőlünk.

 

Szakmakombinációk:


Pincér + Szakács

Pincér + Vendéglátó eladó

Pincér + Emelt szintű szakmai idegen nyelv

 

Bővebb információ: http://www.szinergiaszakiskola.hu/kepzesek_nappali_kepzesek.html

Vissza az előző oldalra