Szakács + Cukrász

tanév: 2015-2016.
munkarend: Nappali képzések
képzési idő (év): 2
képzési helyszín: Budapest - Taverna Tagintézmény

Milyen szakmát ad?

Cukrász

képzési szint: középfokú
OKJ szám: 34 811 01

 

Taverna Tagintézmény: cukrász tanulónk története...., képzeld..


Galéria: 

cuki_reklam_forg 035.jpg

Kreativitás és fantázia, ilyen egy igazi cukrász!

 

Mi segítünk ilyenné válni.

 

Gondolkoztál már azon miközben egy születésnapi tortát vágtál fel, hogy hogyan készül pontosan?


Milyen alapanyagokból, milyen előkészítés után, milyen cukrásztechnológiai eljárások segítségével ölt formát egy édesség.

Hogyan lesz a cukorból marcipánbevonat egy tortán, vagy miként válik karamell virággá?

Hogyan kell megálmodni és kivitelezni egy lenyűgöző tányérdesszertet? Tudod-e mit jelent a táblázás, temperálás? Mit értünk invertálás alatt? 

Hogyan készülnek a bonbonok, a tökéletes macaron vagy akár a lenyűgöző esküvői torták?

Hányan és milyen munkafolyamatok segítségével működtetnek egy cukrászdát ahhoz, hogy a vendégek maximálisan elégedettek legyenek az eredménnyel?

A cukrászat művészet, melyben a kreativitás és a fantázia végtelen számú lehetőséget tartogat. Egy cukrász nem csupán süteményeket, fagylaltokat, bonbonokat készít, hanem örömöt ad, hiszen ki ne szeretné az édességet?

 

 

Bővebb infót kérek!

Szakács

képzési szint: középfokú
OKJ szám: 34 811 04

 

Taverna Tagintézmény szakács tanulóinak szakmai vizsgája


Galéria: 

cukrasz_reklam_forg 947-2.jpg

 

 

cukrasz_reklam_forg 953-2.jpg

 

A gasztronómia művészet 


A szakács szakma, nem csupán egy szakma a sok közül. A gasztronómia művészet, melyben a kreativitás és a fantázia végtelen számú lehetőséget tartogat.

Egy szakács nem csupán ételeket készít, hanem boldogsággal is kufárkodik, hiszen jót enni: öröm!

 

Gondolkoztál már azon egy étteremben az általad megrendelt ételre várva, hogy hogyan készül pontosan?

 

Milyen alapanyagokból, milyen előkészítés után, milyen ételkészítési technikák segítségével ölt formát az étel? Hogyan mérték fel a fogyasztók igényét? Hogyan tervezték meg az étlapot? Hogyan számolták ki, hogy egy-egy fogás a vendég számára is megérje, de az étterem is jól járjon?

Tudod-e, mit jelent a blansírozás, gőzölés, habarás? Mit értünk hazai gasztronómiai hagyományok alatt és mit kínálnak más nemzetek konyhái? Hogyan működik egy kis családi vállalkozás által megálmodott étterem és mi zajlik egy nagy szállodalánc konyhájában?

Hányan és milyen munkafolyamatok segítségével működtetnek egy konyhát ahhoz, hogy a vendégek maximálisan elégedettek legyenek az eredménnyel?

 

Ha a száraz tények is érdekelnek a szakmáról:

- iskolánkban választható kombinációk, melyben a szakács is benne van;

- betölthető munkakörök;

- szakma moduljai;

- vizsgakövetelmények;

- továbbtanulás lehetőségei a szakma megszerzése után - kattints ide!

  

Bővebb infót kérek!

Bővebb infót kérek Jelentkezés

Vissza az előző oldalra