Sportedző (sportág megjelölésével) + Tánc instruktor (stílus megjelöléssel)

tanév: 2015-2016.
munkarend: Nappali képzések
képzési idő (év): 2
képzési helyszín: Szegedi Tagintézmény, Pécsi Tagintézmény, Budapest - Óbudai Tagintézmény

Milyen szakmát ad?

Tánc instruktor (stílus megjelölésével)

képzési szint: emelt
OKJ szám: 55 813 02

 

Óbudai Tagintézmény tánc instruktor tanulóinak szakmai vizsgája


 

 

 

 

 

 

 

 

A tánc művészet

 

A tánc művészet, érzelmek kifejezője, ősi mozgásforma, mely a nonverbális kommunikáció eszköze, melynek megítélése nagyban függ a társadalmi, kulturális, művészi és erkölcsi szempontoktól.

 

A táncnak számos stílusa alakult ki. A break tánc és a krumping a hiphop kultúrához kötődik, az afrikai táncok értelmező jellegűek, a balett, a keringő, vagy a tangó klasszikus stílusok, míg más táncok a szteptánc körébe tartoznak.

 

Attól függően, hogy te mely stílusban vagy jártas,  és táncinstruktorként szeretnéd átadni tudásodat, választhatsz a hip-hop, hastánc, rock’and roll, zumba, írtánc, stb stílusok közül.

 

A táncinstruktor fitness és táncklubokban, szabadidőközpontokban, művelődési házakban egy adott divattánc, stílus tánctanfolyamait szervezi és vezeti.  A tánc stílusra jellemző mozgásanyagát mint örömforrást, az önkifejezés eszközét oktatja, miközben a tánc közösségteremtő erejének kihasználásával a vendégekkel, tanítványokkal közvetlen, empatikus kapcsolatot alakít ki. A táncot hatékony rekreációs eszközként népszerűsíti.

 

A sportedző (táncport, aerobik,  ritmikus gimnasztika) és a fitness-wellness instruktor képzéshez kapcsolódóan iskolánkban a tánc instruktor ráépülés képzést is elvégezheted.

 

 

Bővebb infót kérek!

Sportedző (sportág megjelölésével)

képzési szint: emelt
OKJ szám: 54 813 02

 

Szinergia: kerékpár edzői vizsga, 2013. 

 

 

Szinergia Óbudai Tagintézmény: sportedző(labdajétékok) vizsga 2012.

 

 

Szinergia: squash, tenisz, tollas edző vizsga 2013.

 

 

Szinergia: csapatsort labdajátékok vizsga, 2013.

 

 

 Szinergia: evezős, kajak edzői vizsga 2013.

 

 

Szinergia: úszó, vízipóló, szinkronúszó edző vizsga, 2013.

Mi a feladata a sportedzőnek?

Végigkísérni a sportolót azon

a rögös úton, melyen eljut  a legmagasabb teljesítményig

 

A sport istenek ajándéka, szépség, igazságosság, bátorság, tisztesség, öröm, termékenység, haladás, béke, mely által ép testet választ az ép lélek otthonul.

A sport a kultúránk azon része, melyhez mindnyájan valamilyen formában kötődünk. Sportolóként (verseny, vagy szabadidő), nézőként, aktív oktató vagy edzőként, vagy csak egyszerűen véleményalkotóként.

 

A sport kiemelt stratégiai ágazat. Egyre több szakemberre van szükség, hogy a sportot az egészség szolgálatába állítsuk.


Itt az alkalom, hogy részese legyél  ennek a felelősségteljes feladatnak, válaszd a sportedzői hivatást.


Mi is a feladata a sportedzőnek?

 

Végigkísérni a sportolót azon a rögös úton melyen eljut  a legmagasabb teljesítményig. Közben testileg lelkileg felkészíteni a kitűzött cél elérésére. A sportág technikai, taktikai és játékrendszeri ismereteinek megtanítása, a játék és versenyszabályok ismertetése.

Célirányosan megtervezni, és irányítani a sportolók felkészítését. Értékelni a teljesítményt, a legújabb edzésmódszereket alkalmazni. Edzésterveket készíteni,  edzőmérkőzéseket, versenyeket, edzőtáborokat szervezni.

Együttműködni a felkészítést segítő szakemberekkel (sportorvos, pszichológus, stb.) Tehát összefoglalva „együtt élni” a sportolóval a közös cél érdekében.

Nagyon nehéz, de nemes feladat.

 

A Szinergia Üzleti Szakképző Iskolában eltöltött két év alatt a következő modulok elsajátításával juthatsz el a Sportedző (sportág megjelölésével) komplex szakmai vizsga letételéhez és válhatsz sportedzővé a választott sportágadban. A gyakorlati helyeken, egyesületekben, klubokban, fitness termekben, stb. kiváló edzők adják át neked tapasztalataikat, melyet munkád során hasznosíthatsz.

 

 

 

 

Bővebb infót kérek!

Bővebb infót kérek Jelentkezés

Vissza az előző oldalra