Sportedző (sportág megjelölésével) + Fitness instruktor

tanév: 2015-2016.
munkarend: Nappali képzések
képzési idő (év): 2
képzési helyszín: Szegedi Tagintézmény, Pécsi Tagintézmény

Milyen szakmát ad?

Fitness instruktor

képzési szint: középfokú
OKJ szám: 51 813 03

 

Óbudai Tagintézmény személyi edző tanulóinak szakmai vizsgája 2012.

 

Fitness instruktor

(teremedző)

 

Magyarországon, ahol az egészségtudatos magatartás még nem ágyazódott be minden állampolgár életvitelébe, óriási jövője van a gombamód szaporodó fitness és wellness kluboknak, edzőtermeknek, sportlétesítményeknek, a fitness-wellness szolgáltatást nyújtó szállodáknak.

 

Ezekben az intézményekben dolgozhatnak teremedzőként az OKJ-s végzettséggel rendelkező fitness instruktorok.


A fitness instruktor teremedzőként, kondicionáló edzőként  felügyeli az állandóan megújuló különböző erőfejlesztő és kardio gépeken végzet edzéseket. Erre nagy szükség van,mert az ezeket az eszközöket használók nem minden esetben értenek ehhez a szakterülethez így nem érik el a kívánt hatást.

 

A fitness instruktor segít a fittségi állapotot meghatározni, ennek tudatában edzéscélokat megfogalmazni, melyhez a legkorszerűbb edzésmódszerek és edzéseszközök felhasználásával edzésprogramot, edzéstervet állít össze, annak végrehajtását felügyeli, és az edzés eredményességéről visszajelzést ad. Bemutatja a gyakorlatokat és a gépek használatát, motiválja klienseit, ezzel formálja életmódjuka.

Sportedző (sportág megjelölésével)

képzési szint: emelt
OKJ szám: 54 813 02

 

Szinergia: kerékpár edzői vizsga, 2013. 

 

 

Szinergia Óbudai Tagintézmény: sportedző(labdajétékok) vizsga 2012.

 

 

Szinergia: squash, tenisz, tollas edző vizsga 2013.

 

 

Szinergia: csapatsort labdajátékok vizsga, 2013.

 

 

 Szinergia: evezős, kajak edzői vizsga 2013.

 

 

Szinergia: úszó, vízipóló, szinkronúszó edző vizsga, 2013.

Mi a feladata a sportedzőnek?

Végigkísérni a sportolót azon

a rögös úton, melyen eljut  a legmagasabb teljesítményig

 

A sport istenek ajándéka, szépség, igazságosság, bátorság, tisztesség, öröm, termékenység, haladás, béke, mely által ép testet választ az ép lélek otthonul.

A sport a kultúránk azon része, melyhez mindnyájan valamilyen formában kötődünk. Sportolóként (verseny, vagy szabadidő), nézőként, aktív oktató vagy edzőként, vagy csak egyszerűen véleményalkotóként.

 

A sport kiemelt stratégiai ágazat. Egyre több szakemberre van szükség, hogy a sportot az egészség szolgálatába állítsuk.


Itt az alkalom, hogy részese legyél  ennek a felelősségteljes feladatnak, válaszd a sportedzői hivatást.


Mi is a feladata a sportedzőnek?

 

Végigkísérni a sportolót azon a rögös úton melyen eljut  a legmagasabb teljesítményig. Közben testileg lelkileg felkészíteni a kitűzött cél elérésére. A sportág technikai, taktikai és játékrendszeri ismereteinek megtanítása, a játék és versenyszabályok ismertetése.

Célirányosan megtervezni, és irányítani a sportolók felkészítését. Értékelni a teljesítményt, a legújabb edzésmódszereket alkalmazni. Edzésterveket készíteni,  edzőmérkőzéseket, versenyeket, edzőtáborokat szervezni.

Együttműködni a felkészítést segítő szakemberekkel (sportorvos, pszichológus, stb.) Tehát összefoglalva „együtt élni” a sportolóval a közös cél érdekében.

Nagyon nehéz, de nemes feladat.

 

A Szinergia Üzleti Szakképző Iskolában eltöltött két év alatt a következő modulok elsajátításával juthatsz el a Sportedző (sportág megjelölésével) komplex szakmai vizsga letételéhez és válhatsz sportedzővé a választott sportágadban. A gyakorlati helyeken, egyesületekben, klubokban, fitness termekben, stb. kiváló edzők adják át neked tapasztalataikat, melyet munkád során hasznosíthatsz.

 

 

 

 

Bővebb infót kérek!

Bővebb infót kérek Jelentkezés

Vissza az előző oldalra