Pénzügyi-számviteli ügyintéző + Társadalombiztosítási ügyintéző

tanév: 2015-2016.
munkarend: Nappali képzések
képzési idő (év): 2
képzési helyszín: Szegedi Tagintézmény, Pécsi Tagintézmény, Miskolci Tagintézmény, Budapest - Erzsébet Körúti Tagintézmény

Milyen szakmát ad?

Társadalombiztosítási ügyintéző

képzési szint: középfokú
OKJ szám: 51 344 02

Szeretnél egy megbecsült szakmában elhelyezkedni?

Biztos, jól fizető állást szeretnél?

Akkor neked ajánljuk a Társadalombiztosítási képzésünket!

A Társadalombiztosítási ügyintéző feladata nélkülözhetetlen és rendkívül felelősségteljes munkakör. Iskolánkban arra törekszünk, hogy naprakész, gyakorlati szaktudást adjuk át diákjainknak, ezzel is növelve a munkaerőpiacon való elhelyezkedésük esélyét.

 

Milyen feladatokat lát el egy Társadalombiztosítási ügyintéző:


A társadalombiztosítási ügyintéző a munkavállalókkal kapcsolatos bér- és társadalombiztosítási ügyeket intézi, a nyilvántartásokat vezeti. Vezeti a biztosítottak társadalombiztosítási lapjait, nyilvántartja a kifizetett ellátásokat, adatokat, igazolásokat küld az illetékes társadalombiztosítási szerveknek. A munkavállalókkal kapcsolatos munkaerő-gazdálkodáshoz kapcsolódó feladatokat ellátja a nyilvántartásokat vezetésével összhangban.

 

A részszakképesítéssel rendelkező képes:


  • ellátni a munkaügyi nyilvántartások alapján a bérekkel kapcsolatos adminisztrációs (bérszámfejtés, járulék-nyilvántartás, stb.) feladatokat
  • vezetni az egészség- és társadalombiztosítással kapcsolatos nyilvántartásokat
  • összegyűjteni az adatokat további feldolgozás céljából
  • munkaköréhez kapcsolódó hagyományos és digitális dokumentumokat rendszerezni, iratkezelést végezni
  • feladatai elvégzéséhez telefont, számítógépet, faxgépet, íróeszközöket, irodaszereket, naptárt, bélyegzőket fénymásolót használni

 

Betölthető munkakörök:

Pénzügyi asszisztens, társadalombiztosítási ügyintéző, analitikus könyvelő.

 

A szakma moduljai (modulazonosító + modul megnevezése):

10154-12 Munkaerő-gazdálkodás

10155-12 Társadalombiztosítási szakfeladatok ellátása

 

A képzés zárása: komplex OKJ vizsga

Pénzügyi-számviteli ügyintéző

képzési szint: emelt
OKJ szám: 54 344 01

 


Galéria: 

 Képkivágás_1.jpg

 

 

 feher_barbara_01_b_700x394.jpg

 

 

feher_barbara_02_b_700x394.jpg

 

A pénz mozgatja a gazdaságot.

A pénzt meg a pénzügyi ügyintéző

 

 

Minden vállalkozás és minden állami intézmény esetében a szabályos, jogszerű működés alapja a pénzügyi-számviteli folyamatok pontos vezetése, nyilvántartása. Jól képzett, megbízható, precíz, pénzügyi és számviteli végzettséggel rendelkező munkatársakra állandó kereslet mutatkozik a munkaerőpiacon. A tanulás azonban nem ér véget a tanulmányok befejezésével, hiszen a pénzügyi-számviteli ügyintézőnek folyamatosan figyelemmel kell kísérnie a törvények változását, és képeznie kell magát, hogy megfeleljen a szakma elvárásainak.

 

 

Akik a későbbiekben gazdasági szakirányban szeretnének felsőoktatásban továbbtanulni, számos előnyét kamatoztathatják majd a megszerzett ismereteknek, mert több olyan tantárgy képezi részét a tananyagnak, melyek a főiskolai oktatásban is jelen vannak, így ezek teljesítése a főiskolán már nem jelent majd nehézséget, és az adott felsőoktatási intézmény akár kreditbeszámítást is engedélyezhet. Elég csak belegondolni abba, milyen jó érzés lesz elsőre teljesíteni egy vállalati pénzügyek vagy egy számvitel vizsgát.

 

Mindemellett a képzés a munkavégzés során alkalmazható gyakorlati, kézzelfogható ismeretek által rendkívül hasznos kiegészítője is egy gazdasági diplomának.

 

 

Bővebb infót kérek Jelentkezés

Vissza az előző oldalra