Pénzügyi-számviteli ügyintéző + Banki, befektetési termékértékesítő

tanév: 2015-2016.
munkarend: Nappali képzések
képzési idő (év): 2
képzési helyszín: Szegedi Tagintézmény, Pécsi Tagintézmény, Miskolci Tagintézmény, Budapest - Erzsébet Körúti Tagintézmény

Milyen szakmát ad?

Banki, befektetési termékértékesítő

képzési szint: középfokú
OKJ szám: 51 343 01

„Banki meló!” Ezen a képzésen mindent megtanulhatsz, ami például ahhoz kell, hogy átlásd a hitelintézetek nyújtotta szolgáltatások rengetegét. Röpke gondolatra az jut eszembe, hogy egy jó banki, befektetési termékértékesítő kicsit olyan, mintha „szociális alkalmazott” lenne, hiszen még egy olyan terület, ahol a döntések meghozatalához ennyi segítségre, információra lenne szükségünk, csak kevés akad.


Gondolj csak bele, Te milyen számlacsomagot nyitnál?

Milyen egy vállalkozó?

A megtakarított pénzed lekötnéd, hogy kamatozzon?

Vajon megéri-e egyáltalán lekötni a kínált kamatlábak mellett vagy akad jobb alternatíva?

Hová, mibe fektetnéd a pénzed?

Kincstárjegybe, kötvénybe, részvénybe? 

Rengeteg kérdés, aminek megválaszolásához és a döntés meghozatalához teljes körű információra van szükségünk. Egy jó szakember remekül átlátja ezeket a kapcsolatokat és segít kiválasztani az ügyfeleknek a termékkínálatból a legjobb lehetőséget.

Persze amellett, hogy a megszerzett szakképesítésed birtokában nagy segítséggel vagy a társadalom tagjainak, természetesen elsajátított tudásod, saját céljaid megvalósításában is kamatoztathatod!

Tudsz majd értékpapírokat kezelni, számlát nyitni, és ha szeretnél, akár még bróker is lehetsz! Érdekel a pénz világa? Ha a válasz, igen, akkor nem jársz rossz úton, hiszen a pénz ahhoz megy, aki szereti, használja!

 

A karrierút pedig végtelen, számos izgalmas területet érinthet. Mindig tudsz majd újat tanulni, egyre több területét megismerni a szakmacsoportnak.

 

A részszakképesítéssel rendelkező képes:


 • banki, befektetési terméket értékesíteni, közvetíteni
 • ügyfélszerzési és kapcsolattartási feladatot végezni
 • banki és befektetési termékekről tájékoztatást adni és értékesíteni azt
 • aktív bankműveleteket végezni
 • aktív bankügylethez kapcsolódó döntés-előkészítési és lebonyolítási feladatokat ellátni
 • hitelszámlát nyitni és kezelni
 • hitelmonitoring tevékenységet ellátni
 • passzív bankműveleteket végezni
 • lekötési megbízást fogadni
 • folyószámlát, pénzt/értéket, valamint váltót és inkasszót kezelni
 • pénzforgalmat bonyolítani
 • alkalmassági és megfelelőségi tesztet kitölteni és értékeln
 • értékpapír és ügyfélszámlát nyitni, számlaműveletet végezni és megszüntetni
 • befektetési megbízásokat fogadni és bonyolítani
 • kiegészítő adminisztrációs tevékenységet és központi háttérmunkákat végeznilkező képes


Betölthető munkakörök: 

Banki és pénzforgalmi ügyintéző, áruhitel ügyintéző, pénzfeldolgozó, átutalási ügyintéző, banki hitelezőasszisztens, banki hitelügyintéző, banki lízing ügyintéző, banki szakügyintéző, banki ügyintéző, banki-, befektetési termékértékesítő, bankkártya referens, bankreferens, bankszámla-ügyintéző, befektetés-kezelési referens, betét ki- és befizetési forgalmat lebonyolító ügyintéző, építési hitel ügyintéző, értékpapír kezelő ügyintéző, értékpapírpiaci szakügyintéző (banki), értéktárkezelő (banki), értéktáros (banki), folyószámla ügyintéző, hitelértékesítő, hitelezési előadó, hitelezési ügyintéző, hitelreferens, hitelügyintéző, kifizetési és betétforgalmat lebonyolító ügyintéző, kisvállalkozói hitelügyintéző, lakáshitel ügyintéző, lakossági folyószámla ügyintéző, lakossági hitelkockázatkezelő, lakossági kapcsolattartó (pénzintézeti), letéti-számla ügyintéző, letétkezelő (banki), pénzforgalmi ügyintéző (banki), pénzintézeti aláírás-ellenőr, pénzintézeti értékesítési asszisztens, pénzintézeti értékesítési ügyintéző, pénzintézeti értéktáros, pénzintézeti lakossági üzletkötő, pénzintézeti panaszkezelő, pénzintézeti pénz- és értékjegy-értékesítő ügyintéző, pénzintézeti pénz- és értékkezelő, pénzintézeti ügyfélforgalmi előadó, pénzintézeti ügyfélgazda, pénzintézeti ügyfélkapcsolati előadó, pénzintézeti ügyfélkapcsolati munkatárs, pénzintézeti ügyfélreferens, számlavezető ügyintéző, takarékforgalmi ügyintéző, treasury asszisztens (banki), vállalkozói ügyfélreferens, tőzsde- és pénzügyi ügynök, bróker, banki pénztáros, zálogházi ügyintéző és pénzkölcsönző, irodai adminisztrátor, pénzügyi, statisztikai, biztosítási adminisztrátor, iratkezelő, ügyfélszolgálati központ tájékoztatója.

 

A szakma moduljai (modulazonosító + modul megnevezése):

11504-12 Gazdálkodási alaptevékenység ellátása

10137-12 Banki ügyfélkapcsolat és kommunikáció

10138-12 Banki, befektetési és biztosítási jogi feladatok

10136-12 Banki piac termékeinek értékesítése

10140-12 Befektetési piac termékeinek értékesítése

 

 A képzés zárása: komplex OKJ vizsga

 

Továbbtanulási lehetőség: Pénzügyi termékértékesítő (bank, befektetés, biztosítás)

 

Pénzügyi-számviteli ügyintéző

képzési szint: emelt
OKJ szám: 54 344 01

 


Galéria: 

 Képkivágás_1.jpg

 

 

 feher_barbara_01_b_700x394.jpg

 

 

feher_barbara_02_b_700x394.jpg

 

A pénz mozgatja a gazdaságot.

A pénzt meg a pénzügyi ügyintéző

 

 

Minden vállalkozás és minden állami intézmény esetében a szabályos, jogszerű működés alapja a pénzügyi-számviteli folyamatok pontos vezetése, nyilvántartása. Jól képzett, megbízható, precíz, pénzügyi és számviteli végzettséggel rendelkező munkatársakra állandó kereslet mutatkozik a munkaerőpiacon. A tanulás azonban nem ér véget a tanulmányok befejezésével, hiszen a pénzügyi-számviteli ügyintézőnek folyamatosan figyelemmel kell kísérnie a törvények változását, és képeznie kell magát, hogy megfeleljen a szakma elvárásainak.

 

 

Akik a későbbiekben gazdasági szakirányban szeretnének felsőoktatásban továbbtanulni, számos előnyét kamatoztathatják majd a megszerzett ismereteknek, mert több olyan tantárgy képezi részét a tananyagnak, melyek a főiskolai oktatásban is jelen vannak, így ezek teljesítése a főiskolán már nem jelent majd nehézséget, és az adott felsőoktatási intézmény akár kreditbeszámítást is engedélyezhet. Elég csak belegondolni abba, milyen jó érzés lesz elsőre teljesíteni egy vállalati pénzügyek vagy egy számvitel vizsgát.

 

Mindemellett a képzés a munkavégzés során alkalmazható gyakorlati, kézzelfogható ismeretek által rendkívül hasznos kiegészítője is egy gazdasági diplomának.

 

 

Bővebb infót kérek Jelentkezés

Vissza az előző oldalra