Logisztikai ügyintéző+Szakmai idegen nyelv+Életpálya modell - munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztése és irányított szakmai gyakorlat

tanév: 2015-2016.
munkarend: Nappali képzések
képzési idő (év): 2
képzési helyszín: Szegedi Tagintézmény, Pécsi Tagintézmény, Miskolci Tagintézmény, Budapest - Erzsébet Körúti Tagintézmény

Milyen szakmát ad?

Életpálya modell - Munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztése és irányított szakmai gyakorlat

képzési szint: -
OKJ szám:

 

Szinergia Diákvállalkozásainak versenye, döntő, 2013.


Galéria: 

_MG_4531_700x394.JPG

 

A 2013. évi győztes csapat

 

_MG_4533_700x394.JPG

 

 

 _MG_4527_700x394.JPG

 

 

_MG_4535_700x394.JPG

 

 

_MG_4537_700x394.JPG

 

Mi kell egy jó álláshoz? 

Sőt, mi kell az első (jó)álláshoz: naprakész szakmai ismeretek, ÉS tapasztalat a munkaerőpiacon!

Ez az Életpálya modell.

 

Ha böngésztél már álláshirdetéseket, akkor tapasztalhattad, hogy a munkáltatók döntően, fiatal, szakmailag jól képzett, nyelvet beszélő ÉS gyakorlattal rendelkező munkatársakat keresnek. És rögtön felmerülhetett a kérdés is: fiatal, szakmailag jól képzett, nyelveket beszél és már gyakorlattal is rendelkezik?

Mindez egyben, egy pályakezdőtől?

 

A mi iskolánkban végzettek már a friss bizonyítványukkal a kezükben is megfelelnek ezeknek a feltételeknek.


Ennek kulcsa:

az életpálya modell!

 

Már az iskolapadban testközelbe kerülsz a képzés után rád váró mindennapi feladataidhoz.

Szakmaválasztásnál nagyon sokan nem is tudják milyen igazából az a szakma a mindennapi gyakorlatban, amit választanak. Nálunk bepillanthatsz a tanulmányi idő alatt a szakma mindennapjaiba. A szakmai gyakorlatod alatt megismerheted a választott szakmád területeit. Lehetőséged van kiválasztani, szakmád mely részterülete áll legközelebb hozzád. Az OKJ-s bizonyítványoddal a kezedben már célirányosan tudsz munkát keresni, a munkahely kiválasztásakor, az állásinterjúk során – a többi pályázóval szemben előnyben leszel a már rendelkezésre álló(!) tapasztalataid miatt!

 

Kipróbálhatod magad mind a szakmai téren, mind emberi téren.
Sokszor szembeülsz az életben olyan pillanatokkal, amikor azt mondod,”Ha nekem lehetőségem lenne és sokkal jobban meg tudnám csinálni”. Itt a lehetőség. Ragadd meg az alkalmat. Lehetőséged van arra, hogy a szakterületen jártass, de az újra nyitott szakemberekkel megvitasd, nekik bebizonyítsd igazadat, rátermettségedet.

 

A társaid szakmai gyakorlata útján betekintést kapsz további 10-15 vállalkozásba.
Minden vállalkozást csak belülről lehet igazán megismerni. Az iskolába visszaérkezve lehetőséget kap minden tanulónk, hogy a saját gyakorlati feladatainak szépségét és nehézségét megossza a társaival. Több szem, többet lát alapon társaid segíteni tudnak, megerősíteni, hogy jó úton haladsz, vagy meggyőzni, hogy változtatnod kell. Mivel, rendszeresek ezek beszélgetések, nem csak a saját vállalkozásodat ismered meg, hanem azt a 10-15 vállalkozást is, ahová a társaid járnak gyakorlatra.

 

Már a gyakorlat alatt megtalálhatod álmaid munkahelyét.
A partnervállalkozásaink utánpótlás kiválasztás miatt vesznek részt az „Életpálya modellben”. Lehetőséged van a másfél év alatt bebizonyítani a gyakorlati helyeden, hogy: „Te vagy az Ő emberük!”. Ez egy páratlan lehetőség, amelyet kár lenne nem kihasználni. Gondold el mennyivel könnyebbek az első hónapjaid egy olyan munkahelyen, ahol korábban már a gyakorlatodat is töltötted?! Ha esetleg alkalmazni nem is tudnak, egy ajánló levél – amit ilyenkor adhatnak, ha elégedettek a munkáddal, aranyat érhet a következő próbálkozás alkalmával egy állásinterjún!
Mennyivel egyszerűbb úgy elkezdeni munkahelyet keresni, hogy egy neves cégtől már van ajánlóleveled? Az ajtók önmaguktól kinyílhatnak.


"Egy jó önéletrajzzal már nyert ügyed van." - szokták mondani.
Nálunk lehetőséged van ennek a jó önéletrajznak az elkészítését megtanulni és kipróbálni. Szaktanárain részletesen, példákkal, kipróbálási lehetőségekkel tanítják ezt a folyamatot. Más sok időt és pénz fordít erre, amit Te észrevétlenül elsajátítasz.

 

Részt vettél már felvételin, állásinterjún az életed során?
Volt lehetőséged már megtapasztalni, hogy egy-egy fontos pillanatban milyen nehéz helyesen viselkedni egy adott szituációban, jól dönteni? Utólag mindig megtaláljuk azt a választ, vagy kérdést, amellyel esetlegesen jobban mehetett volna…

 

A képzés folyamán lehetőséget adunk minden tanulónknak, hogy részt tudjon venni egy szimulált kiválasztási folyamatban. Szervezünk próba kiválasztást, ahol közvetlenül a kiválasztás után elmondhatod, hogy mit csinálnál másképpen, ha újra megpróbálhatnád. Legközelebb már tudatosabban fogod a jó választ megadni és kerülni az esetleges kellemetlen helyzeteket, rossz válaszokat. Mivel ezt is, mint oly sok mást, egy tanulási folyamat során lehet tökéletesíteni, ezért ebben a programban lehetőséged van élesben is többször kipróbálni mennyire vagy már jó ezen a területen, amikor pl. gyakorlati helyet, ösztöndíjat, vagy külföldi utazási szakmai gyakorlati lehetőséget pályázol.

 

A program része, hogy rendszeresen véleményedet el kell tudni mondanod és értékelni kell önmagad és másokat – ez egy nehéz feladat, de minden munkahelyen előfordul rendszeresen!
Talán már biztos tapasztaltad milyen nehéz „ésszel” értékelni, úgy hogy ne szerezz kellemetlen pillanatot sem másnak, sem magadnak, ugyanakkor kiállj a véleményed mellett. Ezt is meg kell/lehet tanulni. Megtanulhatod, hogy szakmai órán tanult szakkifejezésekkel, hogyan tudd gyakorlottan, megalapozottan alátámasztani mondanivalódat, álláspontodat. Ennek a számonkéréseknél is nagy hasznát fogod látni. Megtanulhatod, hogy lehet úgy értékelni, hogy korrekt, de nem bántó, hanem előre mutató lehess. Ezt az élet minden területén alkalmazhatod és az évek folyamán tökéletesítheted.

 

Mindenki vágyik az önálló életvitelre. Megengedheted magadnak? Meg szeretnéd tanulni, hogy kell?
Esetleg egy nehezen kivívott önállóság útján szeretnéd bebizonyítani, hogy Te már képes vagy önálló, felelős döntések meghozatalára? Nem kell 2 hónap múlva leszegett fejjel beismerni a kudarcot. Megtanítjuk neked, hogy mivel jár az önállóság, hol lehet elcsúszni, mit kell tenni, hogy talpon maradhass. El fogsz tudni igazodni a szolgáltatók dzsungelében, hivatali ügyek útvesztőjében és pénzügyeid intézése is flottabbul megy majd.

 

Vállalkozóvá válásod lehetőségét is kipróbálhatod – az Év Diákvállalkozása c. verseny
Iskolánkban megtanulhatod: hogyan válhatsz önálló vállalkozóvá, hogyan alapíthatsz vállalkozást és a nálunk tanult ismeretek komplex alkalmazásával – hogyan működheted azt hosszú évek során saját magad és majdani családod biztos megélhetési zálogaként. Erre hoztuk létre a diákvállalkozások versenyét. Itt (még) komoly kockázatok nélkül kipróbálhatod ötleteidet, s bemutathatod a piacot szimuláló zsűrinek, hogy miért életképes a Te ötleted/vállalkozásod.

 

Szakmai idegen nyelv

képzési szint: -
OKJ szám:

Logisztikai ügyintéző

képzési szint: emelt
OKJ szám: 54 345 01

 

 

 

 

 

Logisztikai ügyintéző: aki mozgásban tartja az üzletet 

 

Gondolkoztál már azon, amikor vásároltál, hogyan került az áruház polcaira a termék, amit beletettél a kosaradba?

Ki szállította, honnan szállította, mivel szállította, mennyiért szállította, hogyan lehet, hogy mindig van utánpótlás?

Tudod-e mit takar az a rövidítés, hogy ADR, FIATA, CMR?

Mit jelentenek a kamionokon a különböző táblák?

Mi a legrövidebb útvonal Kína és Magyarország között?

És mindezzel ki foglalkozik, ki irányítja, ki szervezi, hány ember összehangolt munkája szükséges ahhoz, hogy mindig, minden időben, megfelelő mennyiségben és minőségben, szabályosan megérkezzen és rendelkezésre álljon?

 

A logisztikai ügyintéző feladata az anyag- és készletgazdálkodással kapcsolatos minden teendő ellátása. Feladatkörei közé tartozik a beszerzés, készletezés, raktározás, nyilvántartás, anyag- és áruszállítás megszervezése stb.

Napjainkban a munkaerőpiacon igen keresett szakma. A logisztikai központok, multinacionális cégek, nagyáruházak, termelőcégek, fuvarozócégek, szállítással foglalkozó vállalatok jó kereseti és előrelépési lehetőséggel alkalmazzák a hozzáértő, talpraesett és legalább egy idegen nyelven (leginkább angol vagy német nyelven) írásban és szóban is magas szinten kommunikálni tudó logisztikai munkatársakat (férfiakat és nőket egyaránt). Elsősorban irodai jellegű munkavégzés kapcsolódik hozzá, de profiljából adódóan ez mindig mozgalmas, sokrétű, változatos, megújuló, az iroda mellett „terepismeretet” is igénylő.

 

A szakképesítéssel rendelkező képes:


  • rendelések, beszerzések, értékesítés (termék, szolgáltatás) lebonyolításában feladatokat ellátni
  • tervezési feladatokat végezni az ellátási, készletezési, termelési folyamatokban
  • kezelni a reklamációs eseteket
  • elvégezni a raktári tevékenységgel kapcsolatos teendőket
  • az árutovábbítással kapcsolatos feladatokat végezni
  • nemzetközi szállítással, szállítmányozással kapcsolatos ügyintézői tevékenységet végezni
  • kapcsolatot tartani a partnerekkel, ügyfelekkel
  • döntés-előkészítéssel, információgyűjtéssel, elemzéssel segíteni a menedzsmentet
  • munkájához tartozó informatikai és irodai eszközöket kezelni


Betölthető munkakörök:

Logisztikai ügyintéző, anyag logisztikus.

 

A szakma moduljai (modulazonosító + modul megnevezése):

11507-12 Az áruforgalom lebonyolítása

11508-12 Az áruforgalom tervezése, irányítása, elemzése

10032-12 Marketing

10034-12 A logisztikai ügyintéző feladatai

10035-12 Szállítás, fuvarozás, szállítmányozás

10036-12 Termelési és nagykereskedelmi raktározás

11498-12 Foglalkoztatás I (érettségire épülő képzések esetén)

11499-12 Foglalkoztatás II.

11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

 

A képzés zárása: komplex szakmai OKJ-s vizsga

 

Továbbtanulási lehetőség: Raktáros

 

 

Bővebb infót kérek

Bővebb infót kérek Jelentkezés

Vissza az előző oldalra