Fitness - wellness instruktor + Tánc instruktor (stílus megjelöléssel)

tanév: 2015-2016.
munkarend: Nappali képzések
képzési idő (év): 2
képzési helyszín: Szegedi Tagintézmény, Pécsi Tagintézmény, Budapest - Óbudai Tagintézmény

Milyen szakmát ad?

Tánc instruktor (stílus megjelölésével)

képzési szint: emelt
OKJ szám: 55 813 02

 

Óbudai Tagintézmény tánc instruktor tanulóinak szakmai vizsgája


 

 

 

 

 

 

 

 

A tánc művészet

 

A tánc művészet, érzelmek kifejezője, ősi mozgásforma, mely a nonverbális kommunikáció eszköze, melynek megítélése nagyban függ a társadalmi, kulturális, művészi és erkölcsi szempontoktól.

 

A táncnak számos stílusa alakult ki. A break tánc és a krumping a hiphop kultúrához kötődik, az afrikai táncok értelmező jellegűek, a balett, a keringő, vagy a tangó klasszikus stílusok, míg más táncok a szteptánc körébe tartoznak.

 

Attól függően, hogy te mely stílusban vagy jártas,  és táncinstruktorként szeretnéd átadni tudásodat, választhatsz a hip-hop, hastánc, rock’and roll, zumba, írtánc, stb stílusok közül.

 

A táncinstruktor fitness és táncklubokban, szabadidőközpontokban, művelődési házakban egy adott divattánc, stílus tánctanfolyamait szervezi és vezeti.  A tánc stílusra jellemző mozgásanyagát mint örömforrást, az önkifejezés eszközét oktatja, miközben a tánc közösségteremtő erejének kihasználásával a vendégekkel, tanítványokkal közvetlen, empatikus kapcsolatot alakít ki. A táncot hatékony rekreációs eszközként népszerűsíti.

 

A sportedző (táncport, aerobik,  ritmikus gimnasztika) és a fitness-wellness instruktor képzéshez kapcsolódóan iskolánkban a tánc instruktor ráépülés képzést is elvégezheted.

 

 

Bővebb infót kérek!

Fitness - wellness instruktor

képzési szint: emelt
OKJ szám: 54 813 01

 

Óbudai Tagintézmény animátor tanulóinak szakmai vizsgája

Fitness-wellness instruktor

 

Ez egy új gyűjtő elnevezése mindazon szakmáknak, melyek a rekreációs sport jellemző létesítményeiben, illetve a szabadban űzhető mozgásformákat irányító szakemberek képzésére szolgálnak.

 

Ma, amikor a lakosság, a munkavállalók fittségi állapota , az egészség és a hosszú minőségi élet záloga, elengedhetetlen feladat ennek az állapotnak a fenntartása, javítása. Csak jól képzett szakember irányításával érhető el fejlődés. A fitness-wellness instruktor feladata a fizikai aktivitás fontosságának terjesztése, a mozgásprogramok népszerűsítése.

 

A fitness-wellness instruktor komlex tudással rendelkezik.  A foglalkozásvezetéseken túl az érintett létesítményekben ügyfélszolgálati feladatot is ellát, hatékonyan közreműködik a létesítmény működtetésében. Ő a fitness és rekreációs programok irányítója, aki ha kell, aquatréner, csoportos órákat tart, aerobik oktató, teremedző, sportanimátor, fitness-welness asszisztens.

 

Tevékenységével az egészség és fittség szolgálatában áll, felhasználja a legaktuálisabb edzésmódszereket, a zene és edzéseszközök hatásával kellemes csoportlégkört alakít ki, miközben motiválja a csoporttagokat a flow megélésére.

Egyénre szabott edzésterveket, edzésprogramokat állít össze a kor, nem és fittségi állapot figyelembevételével.

Ez ma az egyik legkeresettebb szakmák egyike, mivel az egészség megőrzése, helyreállítása, fejlesztése szolgálatában álló szakemberre mindenkinek szüksége van. Piacképes, jó kereseti és elhelyezkedési lehetőséggel.

Iskolánk, a Szinergia Üzleti Szakképző Iskola több éves tapasztalattal rendelkezik a kiváló sportszakember képzés területén. A kétéves képzés során a legkorszerűbb gyakorlati helyeken, a szakmában aktívan tevékenykedő felkészült szakemberektől sajátíthatják el a gyakorlati fortélyokat.

Gyakorlati helyeink: Oxygén Újpest, Csillagvár Team-Fitness, Vida Fitness, Vizes 8-as uszoda, és még sok egyéb szabadidőközpont, rekreációs központ, valamint wellness szállodák fitness-wellness részlegei. Ezen kívül a gyermekekkel való közvetlen kapcsolatteremtést több együttműködő óvodában és iskolában gyakorolhatják tanulóink. 

Bővebb infót kérek Jelentkezés

Vissza az előző oldalra