Fitness - wellness instruktor + Személyi edző

tanév: 2015-2016.
munkarend: Nappali képzések
képzési idő (év): 2
képzési helyszín: Szegedi Tagintézmény, Pécsi Tagintézmény, Budapest - Óbudai Tagintézmény

Milyen szakmát ad?

Személyi edző

képzési szint: emelt
OKJ szám: 55 813 01

 

Óbudai Tagintézmény személyi edző tanulóinak szakmai vizsgája 2012.

 

 

Szinergia: személyi edző vizsga 2013.

Nincs két egyforma emberi test

 

A világon a legcsodálatosabb dolog, hogy nincs két egyforma emberi test. 

 

Ennek tudatában a személyi edző különböző edzéstervet, edzés programot  készít a sportoló, vagy a ügyfelének igényeihez és fizikai állapotához igazodva, mellyel legjobban fejlesztheti testi-lelki erőnlétét.

 

Az egészség a legnagyobb kincs az ember életében. Az egészség szolgálatában dolgozni nem csak nemes feladat, hanem ebben az egyre fejlődő „iparágban” az anyagi boldogulását is megtalálja az, aki a legújabb ismereteknek birtokában van. Ezt a tudást szerezheted meg a Szinergia Üzleti Szakképző Iskolában, és a legigényesebb  gyakorlati helyeinken: Oxygén Újpest, Team-Fitness Csillagvár.

 

A személyi edző képzéssel bővítheted tudásodat, melyet  az alapszakma elsajátításával szereztél. A személyi edző végzettséggel különböző sportlétesítményekben szervezheted meg a vendégkörödet. 

 

A személyi edző hiteles, pozitív szerepet tölt be. Segítséget nyújt az egészséges táplálkozás megvalósításában, az életkori és nemi sajátosságokat figyelembe véve, az egészségi és fittségi állapot felmérése után segít a kliens életmódváltásában. Szakmai tudásával részt vesz a betegségek megelőzésében és a rehabilitációban is. 

Az egészségnevelési erőfeszítések akkor a legeredményesebbek, ha egyszerre többféle eszközzel segítik az embereket abban, hogy mindennapjaikban az egészségesebb megoldásokat válasszák. Ebben a választásban segít a személyi edző.

 

1-2 év múlva az egészséggel foglalkozó szakember a legkeresettebb munkaerő lesz. 

Fitness - wellness instruktor

képzési szint: emelt
OKJ szám: 54 813 01

 

Óbudai Tagintézmény animátor tanulóinak szakmai vizsgája

Fitness-wellness instruktor

 

Ez egy új gyűjtő elnevezése mindazon szakmáknak, melyek a rekreációs sport jellemző létesítményeiben, illetve a szabadban űzhető mozgásformákat irányító szakemberek képzésére szolgálnak.

 

Ma, amikor a lakosság, a munkavállalók fittségi állapota , az egészség és a hosszú minőségi élet záloga, elengedhetetlen feladat ennek az állapotnak a fenntartása, javítása. Csak jól képzett szakember irányításával érhető el fejlődés. A fitness-wellness instruktor feladata a fizikai aktivitás fontosságának terjesztése, a mozgásprogramok népszerűsítése.

 

A fitness-wellness instruktor komlex tudással rendelkezik.  A foglalkozásvezetéseken túl az érintett létesítményekben ügyfélszolgálati feladatot is ellát, hatékonyan közreműködik a létesítmény működtetésében. Ő a fitness és rekreációs programok irányítója, aki ha kell, aquatréner, csoportos órákat tart, aerobik oktató, teremedző, sportanimátor, fitness-welness asszisztens.

 

Tevékenységével az egészség és fittség szolgálatában áll, felhasználja a legaktuálisabb edzésmódszereket, a zene és edzéseszközök hatásával kellemes csoportlégkört alakít ki, miközben motiválja a csoporttagokat a flow megélésére.

Egyénre szabott edzésterveket, edzésprogramokat állít össze a kor, nem és fittségi állapot figyelembevételével.

Ez ma az egyik legkeresettebb szakmák egyike, mivel az egészség megőrzése, helyreállítása, fejlesztése szolgálatában álló szakemberre mindenkinek szüksége van. Piacképes, jó kereseti és elhelyezkedési lehetőséggel.

Iskolánk, a Szinergia Üzleti Szakképző Iskola több éves tapasztalattal rendelkezik a kiváló sportszakember képzés területén. A kétéves képzés során a legkorszerűbb gyakorlati helyeken, a szakmában aktívan tevékenykedő felkészült szakemberektől sajátíthatják el a gyakorlati fortélyokat.

Gyakorlati helyeink: Oxygén Újpest, Csillagvár Team-Fitness, Vida Fitness, Vizes 8-as uszoda, és még sok egyéb szabadidőközpont, rekreációs központ, valamint wellness szállodák fitness-wellness részlegei. Ezen kívül a gyermekekkel való közvetlen kapcsolatteremtést több együttműködő óvodában és iskolában gyakorolhatják tanulóink. 

Bővebb infót kérek Jelentkezés

Vissza az előző oldalra