Cukrász + Vendéglátó eladó

tanév: 2015-2016.
munkarend: Nappali képzések
képzési idő (év): 2 év
képzési helyszín: Budapest - Taverna Tagintézmény

Milyen szakmát ad?

Cukrász

képzési szint: középfokú
OKJ szám: 34 811 01

 

Taverna Tagintézmény: cukrász tanulónk története...., képzeld..


Galéria: 

cuki_reklam_forg 035.jpg

Kreativitás és fantázia, ilyen egy igazi cukrász!

 

Mi segítünk ilyenné válni.

 

Gondolkoztál már azon miközben egy születésnapi tortát vágtál fel, hogy hogyan készül pontosan?


Milyen alapanyagokból, milyen előkészítés után, milyen cukrásztechnológiai eljárások segítségével ölt formát egy édesség.

Hogyan lesz a cukorból marcipánbevonat egy tortán, vagy miként válik karamell virággá?

Hogyan kell megálmodni és kivitelezni egy lenyűgöző tányérdesszertet? Tudod-e mit jelent a táblázás, temperálás? Mit értünk invertálás alatt? 

Hogyan készülnek a bonbonok, a tökéletes macaron vagy akár a lenyűgöző esküvői torták?

Hányan és milyen munkafolyamatok segítségével működtetnek egy cukrászdát ahhoz, hogy a vendégek maximálisan elégedettek legyenek az eredménnyel?

A cukrászat művészet, melyben a kreativitás és a fantázia végtelen számú lehetőséget tartogat. Egy cukrász nem csupán süteményeket, fagylaltokat, bonbonokat készít, hanem örömöt ad, hiszen ki ne szeretné az édességet?

 

 

Bővebb infót kérek!

Vendéglátó eladó

képzési szint: középfokú
OKJ szám: 34 811 05

A vendéglátó eladó a cukrászdák, kávézók, eszpresszók, ételbárok, bárok, gyors-étkezőhelyek, hidegbüfék, büfék, falatozók szakembere. Reggeli- és uzsonnaételeket, gyorsételeket, hidegkonyhai készítményeket, salátákat készít és értékesít helyben és elvitelre. Feladata továbbá az értékesítő munkák szakszerű ellátása, vitrineket, kínáló polc és pultrendszereket rendez, kávét és teát főz, alkoholmentes és alkoholos italokat készít. Cukrászkészítmények, fagylaltok befejező műveleteit végzi, pultkiszolgálást és felszolgálást végez.

 

A szakképesítéssel rendelkező képes:


  • felmérni az üzletben megjelenő keresletet és kínálatot, figyelemmel kísérni az árukészletet
  • összeállítani az üzlet választékát
  • anyaghányadot, kalkulációt, árlapot készíteni, kiszámítani az ételek tápanyag- és energiatartalmát
  • reggeli és uzsonnaételeket, gyorsételeket, hidegkonyhai készítményeket, salátákat készíteni, adagolni
  • tálalni helyben fogyasztásra vagy elvitelre
  • szakszerűen kezelni a sütő-főző berendezéseket és az értékesítés gépeit
  • betartani a higiéniai előírásokat, az élelmiszerbiztonsági, munkavédelmi, tűzrendészeti, és környezetvédelmi szabályokat a termelő és értékesítő munkája alatt
  • büfé és gyorséttermi, valamint cukrászdai, kávéházi pultkiszolgálást és felszolgálást végezni
  • nyugtát, számlát készíteni, fizettetni
  • elszámolni a napi bevétellel, standolni
  • beüzemelni, és üzemen kívül helyezni a gépeket
  • elvégezni az üzlet nyitási, és zárási teendőit
  • cukrászati készítmények befejező műveleteit végezni, feltölteni a hűtővitrineket
  • fagylaltot fagyasztani, feltölteni a fagyi pultot, vezetni a nyilvántartásait
  • betartani a fogyasztóvédelmi előírásokat
  • idegen nyelven kommunikálni a munkatársaival és a vendégekkel

Betölthető munkakörök:

Mixer, italmérő, csapos, gyorséttermi eladó, hidegbüfé-eladó, gyorsétel készítő és eladó.

 

A szakma moduljai (modulazonosító + modul megnevezése):

 

10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem

10045-12 Gazdálkodás

10046-12 Szakmai idegen nyelv

10056-12 Gyorsétkeztetés, ételeladás

10057-12 Vendéglátó eladói értékesítés

11497-12 Foglalkoztatás I.

11499-12 Foglalkoztatás II.

11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

 

A képzés zárása: komplex OKJ vizsga

 

Bővebb infót kérek Jelentkezés

Vissza az előző oldalra