Vendéglátó üzletvezető (ráépülés)

tanév: 2015-2016.
munkarend: Esti képzések
képzési idő (év): 1 év
képzési helyszín: Budapest - Taverna Tagintézmény

Milyen szakmát ad?

Vendéglátó üzletvezető (szakképesítés ráépülés / 2 év igazolt vendéglátásban szerzett szakmai gyakorlat szükséges hozzá)

képzési szint: középfokú
OKJ szám: 35 811 02

 

 

 

A vendéglátó üzletvezető: szervezi és ellenőrzi az üzlet működését

 

Gondolkoztál már azon mikor egy újonnan nyílt étteremben, vagy éppen egy hosszú évek óta működő kávézóban jártál, hogy mit jelent pontosan üzemeltetni egy vállalkozást?

Hogyan születik meg egy olyan egyedi vendéglátóipari egység ötlete, amely később versenyképes lehet a piacon? Milyen előkészületei vannak egy vállalkozás alapításának és hogyan kell azt a mindennapokban sikeresen működtetni?

Tudnád koordinálni és irányítani a dolgozókat, be tudnád tarttatni az üzlet működésére vonatkozó összes jogszabályt?

Mi az az üzletpolitika és milyen a jó marketingstratégia? Milyen tényezők segítik egy étterem, kávézó, vendéglő vagy söröző fellendülését? Hogyan lehet újdonságokkal jelentkezni a piacon? Miként tarthatóak meg a vendégek?

A vendéglátó üzletezvezető szakma, már meglévő vendéglátó szakmákra alapozva, lehetőséget kínál arra, hogy ne csak dolgozz egy vendéglátóipari egységben, hanem vezesd is azt.

 

A vendéglátó üzletvezető legfontosabb feladata a különböző vendéglátó tevékenységet folytató vendéglátó egységben a beszerzési, termelési, értékesítési és raktározási tevékenységet végzi, irányítja. Szervezi és ellenőrzi az üzlet működését. Kialakítja az üzletpolitikát és a marketing stratégiát, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat. Megszervezi az egység adminisztrációs rendjét, biztosítja a tűz-, munka- és tulajdonvédelmi előírások betartását, gondoskodik a higiéniás szabályok betartásáról.


Teljes körű leltár- és anyagi felelősséggel tartozik az egységben lévő eszközökért. Megtervezi, vezeti, ellenőrzi és koordinálja éttermek, kávéházak, és hasonló létesítmények működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat folytatnak.

 

 

 

Bővebb infót kérek!

Bővebb infót kérek Jelentkezés

Vissza az előző oldalra