Szakács

tanév: 2015-2016.
munkarend: Esti képzések
képzési idő (év): 2 év
képzési helyszín: Egri Tagintézmény, Budapest - Taverna Tagintézmény

Milyen szakmát ad?

Szakács

képzési szint: középfokú
OKJ szám: 34 811 04

 

Taverna Tagintézmény szakács tanulóinak szakmai vizsgája


Galéria: 

cukrasz_reklam_forg 947-2.jpg

 

 

cukrasz_reklam_forg 953-2.jpg

 

A gasztronómia művészet 


A szakács szakma, nem csupán egy szakma a sok közül. A gasztronómia művészet, melyben a kreativitás és a fantázia végtelen számú lehetőséget tartogat.

Egy szakács nem csupán ételeket készít, hanem boldogsággal is kufárkodik, hiszen jót enni: öröm!

 

Gondolkoztál már azon egy étteremben az általad megrendelt ételre várva, hogy hogyan készül pontosan?

 

Milyen alapanyagokból, milyen előkészítés után, milyen ételkészítési technikák segítségével ölt formát az étel? Hogyan mérték fel a fogyasztók igényét? Hogyan tervezték meg az étlapot? Hogyan számolták ki, hogy egy-egy fogás a vendég számára is megérje, de az étterem is jól járjon?

Tudod-e, mit jelent a blansírozás, gőzölés, habarás? Mit értünk hazai gasztronómiai hagyományok alatt és mit kínálnak más nemzetek konyhái? Hogyan működik egy kis családi vállalkozás által megálmodott étterem és mi zajlik egy nagy szállodalánc konyhájában?

Hányan és milyen munkafolyamatok segítségével működtetnek egy konyhát ahhoz, hogy a vendégek maximálisan elégedettek legyenek az eredménnyel?

 

Ha a száraz tények is érdekelnek a szakmáról:

- iskolánkban választható kombinációk, melyben a szakács is benne van;

- betölthető munkakörök;

- szakma moduljai;

- vizsgakövetelmények;

- továbbtanulás lehetőségei a szakma megszerzése után - kattints ide!

  

Bővebb infót kérek!

Bővebb infót kérek Jelentkezés

Vissza az előző oldalra